Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков поднесе официалните си извинения за

...
Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков поднесе официалните си извинения за
Коментари Харесай

Кошлуков се извини за антисемитските цитати

Генералният шеф на БНТ Емил Кошлуков сервира формалните си извинения за антисемитските цитати, които прозвучаха в последния епизод на тв играта " Последният печели " с водещ Орлин Горанов.

Прочетете цялото изказване на г-н Кошлуков:

" В предаването „ Последният печели “ от 23.02.2021 година в ефира на публичната телевизия е излъчен неприемлив откъс, който съдържа тирада на омразата и клюки.

Цитатът на Боби Фишер е гневно антисемистки, отхвърля съществуването на Холокоста, историческите обстоятелства за газовите камери в концлагерите на фашистка Германия и е неприемлив опит да се оправдае изтреблението на милиони почтени евреи. Подобни човеконенавистни изказвания би трябвало да бъдат заклеймявани изрично.

В персонално качество и от името на Българската национална телевизия сервирам най-дълбоки извинения на засегнатите страни. Такива думи изрично нямат място в ефира на публичната телевизия и на нито една медия. Незабавно са подхванати дейности за изясняване на обстановката, изискани са пояснения от екипа на предаването, което е външна продукция, както и от виновните чиновници в малкия екран по обработката и допускането на наличие в ефир. Като общоприет шеф на Българска национална телевизия ще наложа най-тежките санкции на всички отговорни за позволената неточност.

Ясно декларирам, че ефирът на Българска национална телевизия не е и няма да бъде естрада за сходни грозни и погрешни клевети, нито за втълпяване на ненавист и разпалване на омраза.

Още един път сервирам извинения на всички наранени лица и страни ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР